FLEXGRIND – EN NY GENERASJON GRINDSYSTEM

FLEXGRIND – EN NY GENERASJON GRINDSYSTEM

I samarbeid med våre kunder har vi utviklet et helt nytt og unikt grindsystem som passer for alle typer gårder. Målet var å utvikle en fleksibel grind med holdbare og stabile seksjoner som lett kan byttes ut og endres etter behov. Det har vi lyktes med – vårt nye smidige og stabile grindsystem er helt fleksibelt og kan tilpasses etter behov. Vi har valgt å kalle dette grindsystemet flexgrinden. Den nye generasjonen grinder!

 

Med det nye grindsystemet kan du enkelt bygge på, bygge om, forlenge og bytte ut seksjoner over tid etter hvert som behovene endrer seg. Seksjonene settes sammen med loddrette boltforbindelser og gir en stabil og smidig grind som er enkel å håndtere. Flexgrindene er produsert i stål med varmgalvanisert overflatebehandling som holder en høy kvalitet, selv etter mange års bruk.

 

Grindsystemet Flex egner seg for mange ulike områder, og kan brukes som grindåpning til beite, løsdrift, drivganger, samlefeller, grind inne i staller og fjøs, rastegårder, bokser eller som midlertidige innhegninger og grindsluser. Mulighetene er mange for denne typen grind.

 

«Kellfri har fått til en smart løsning med grindene. De er svært tilpasningsdyktige, samtidig som de er robuste. Mine sterkeste argumenter for at andre skal kjøpe flexgrindene er at de er lette, stabile, enkle å montere og kan tilpasses til ulike bredder. Betegnelsen flexgrind sier alt.» Roger Olsson, Norra Lötens Allehanda.
 

Ettersom vi jobber mye mot sluttkunder, får vi en nærhet og kan fange opp behov og synspunkter. Vi er alene i verden om denne løsningen og har beskyttet designet.
Fabian Hellgren
- Produktsjef, Kellfri

FLEXGRIND – ET EKSEMPEL PÅ KELLFRIS PRODUKTUTVIKLING

 

Kellfri utvikler sine egne produkter, og inspirasjonen til disse produktene kommer ofte fra kundene – eller fra medarbeidere som selv har gård og ser ulike behov. Det tok tre år fra ideen til flexgrindene ble født til grindene, etter flere år med tester og forbedringer, ble lansert som en verdensnyhet av Kellfri.

 

Smidige teleskopiske grinder som settes sammen etter ønsket mål er en etterlengtet nyhet og et holdbart og økonomisk alternativ for grindåpninger.

 

- Det er et økonomisk og miljømessig bærekraftspørsmål å kunne tilpasse grindene sine over tid. I begynnelsen skal en grind kanskje henge i en åpning som er 4,5 meter bred. Men hvis gården kjøper en større traktor, må målene til grindene endres. Her så vi et behov, forteller Fabian Hellgren, produktsjef hos Kellfri.

 

- Ettersom vi jobber mye mot sluttkunder, får vi en nærhet og kan fange opp behov og synspunkter. Vi har også et nært samarbeid med rundt 30 utvalgte testgårder.
 
Designbeskyttet løsning på opptil åtte meter

Du kan endre lengden på flexgrinden ved å fjerne eller legge til seksjoner, opptil 8 meter. Det finnes også en teleskopisk del for å finjustere målingen. Det er også lett å skifte ut en skadet del, for eksempel hvis en grind er blitt påkjørt.

 

- Vi er alene i verden om denne løsningen og har beskyttet designet. For grinder over 6 meter anbefaler vi å kjøpe tilbehør som stabiliserer og bærer grinden, for eksempel støttehjul og vaier.
 
Flexgrindene gir en holdbar logistikk

De siste 40 årene har landbruksgrinder blitt solgt med ramme og rør sammensveiset i faste lengder, opptil et visst mål. Lengden er begrenset siden det er vanskelig å sende en grind som er over fem meter da frakten blir veldig dyr.

 

Den nye fleksgrinden fra Kellfri leveres i seksjoner på pall, noe som gir enklere logistikk. «Flate pakker» gir mer effektiv lagerbeholdning, lavere fraktpriser og leveransens miljøpåvirkning reduseres.
 
Prosessen tar tid

Å lansere et nytt produkt er en del av en lang prosess der produktet skal gjennomgå en rekke tester.

 

- Vi slipper ikke noe som er middelmådig. Før fokuserte Kellfri på laveste pris. De siste seks-sju årene har vi lagt større vekt på kvalitet og satser på prisgunstige produkter, med funksjonalitet og kvalitet over tid, avslutter Fabian.
 

 

FLEXGRINDEN – TRE FORSKJELLIGE HOVEDUTFØRELSER

 

25-FLEX150.png

Fast grind (1,5 m seksjon)

 

 

25-FLEX110X.png

Fast grind med forsterket diagonalstag, også kalt skråstiver, for bedre vridningsstivhet og stabilitet. (1,1 m seksjon)

25-FLEX150TG.png

Justerbar teleskopgrind med en teleskopisk avslutning på 95 centimeter der du enkelt kan finjustere lengden frem til grindstolpen. (1,5–2,45 m seksjon)

 

 

Pakkeløsninger

For å gjøre det enklere for deg som kunde, har vi satt sammen ferdige pakkeløsninger ut fra lengde, ulike kombinasjoner og egenskaper.

 

Hvilken grindløsning passer for deg?

Valget av grind avhenger delvis av hvilken type dyr du har, om du f.eks. har fullvoksne større dyr som kuer, hester eller mindre dyr som ungdyr, kalver, sauer eller alpakkaer osv., og hvordan grinden skal brukes og hvor lang den skal være.

 

Om du har yngre eller mindre dyr, kan Standard Flex være en god start som du deretter kan bygge på. Har du en kombinasjon av både større og mindre dyr, kan Kombi Flex passe godt. Har du fullvoksne større dyr, anbefaler vi Kombi Plus Flex med diagonalstag for en stabil og sterk konstruksjon.

 

Hvis du vil ha muligheten til å kunne justere grinden til et nøyaktig mål, er våre kombinasjoner Teleskopgrind kombi Flex eller Teleskopgrind kombi plus Flex valget for deg.

 

Hvis du vil ha mer veiledning om valg av grinder, kan du ta kontakt med en av våre dyktige selgere på telefon 0511-242 50, så hjelper de deg med å finne riktig løsning for deg.
 

Standard Flex

Faste grindseksjoner (1,5 m) som bygges sammen til ulike lengder. Kan bygges sammen fra 1,5 m opp til 7,5 m.

 

Klassiske faste grinder med rette rør og loddrette boltforbindelser.

 

Grindpakke Standard Flex finnes i lengdene:

• Grind 3,0 m, les mer her

• Grind 4,5 m, les mer her

• Grind 6,0 m, les mer her

• Grind 7,5 m, les mer her
 

25-F300.png

.

25-F600.png

Kombi Flex

Faste grindseksjoner (1,5 m) + grindseksjoner med forsterket diagonalstag (1,1 m.) Kan settes sammen fra 2,6 m opptil 7,8 m.

 

Klassisk fast rørgrind kombinert med grind med forsterkede rørseksjoner på diagonalen gir økt stabilitet. Dette er vår mest stabile grindløsning med ekstra fokus på diagonalstagene som forsterker konstruksjonens vridningsstivhet og bæreevne.

 

Grindpakken Kombi Flex finnes i flere lengder:

• Grind 2,6 m, les mer her

• Grind 3,7 m, les mer her

• Grind 4,1 m, les mer her

• Grind 4,8 m, les mer her

• Grind 5,2 m, les mer her

• Grind 5,6 m, les mer her

• Grind 6,7 m, les mer her

• Grind 7,8 m, les mer her

 

25-F260.png

25-F520X2.png

Kombi Plus Flex

Faste grindseksjoner (1,1 m) med forsterket diagonalstag. Kan settes sammen fra 2,2 m opptil 8,8 m.

 

Faste rørgrinder med integrert profilrør på diagonalen for økt stabilitet. Dette er vår mest stabile grindløsning med ekstra fokus på diagonalstagene som forsterker konstruksjonens vridningsstivhet og bæreevne.

 

Grindpakke Kombi Plus Flex finnes i flere lengder:

• Grind 2,2 m, les mer her

• Grind 3,3 m, les mer her

• Grind 4,4 m, les mer her

• Grind 5,5 m, les mer her

• Grind 5,9 m, les mer her

• Grind 6,6 m, les mer her

• Grind 7,7 m, les mer her

• Grind 8,1 m, les mer her

• Grind 8,8 m, les mer her

 

25-F220X2.png

 

25-F440X.png

 

Teleskopgrind Kombi Flex

Faste grindseksjoner + en justerbar teleskopgrind. Kan settes sammen fra 3,0 m opptil 8,45 m.

 

Klassisk fast grind med rette rør kombinert med teleskopgrind er perfekt når du vil tilpasse grindløsningen med et nøyaktig mål. Ved at teleskopgrinden kan skyves ut 95 centimeter, kan du tilpasse grinden slik at den passer til din åpning.

 

Grindpakke Teleskopgrind Kombi Flex finnes i flere lengder:

• Teleskopgrind 3,00 - 3,95 m, les mer her

• Teleskopgrind 4,50 - 5,45 m, les mer her

• Teleskopgrind 6,00 - 6,95 m, les mer her

• Teleskopgrind 7,50 - 8,45 m, les mer her

 

25-F300TG.png

 

25-F600TG.png

 

Teleskopgrind Kombi Plus Flex

Faste grindseksjoner + grindseksjoner med diagonalstag + en justerbar teleskopgrind. Kan settes sammen fra 2,6 m opp til 8,45 m.

 

Fast grind med forsterkede rørseksjoner på diagonalen kombinert med teleskopgrind er perfekt når du vil tilpasse grindløsningen med et eksakt mål. Ved at teleskopgrinden kan skyves ut 95 centimeter, kan du tilpasse grinden slik at den passer til din åpning.

 

Grindpakke Teleskopgrind Kombi Plus Flex finnes i flere lengder:

Inneholder FLEX110X, FLEX150TG

• Teleskopgrind 2,60 - 3,55 m, les mer her

• Teleskopgrind 3,70 - 4,65 m, les mer her

• Teleskopgrind 4,80 - 5,75 m, les mer her

• Teleskopgrind 5,90 - 6,85 m, les mer her

• Teleskopgrind 7,00 - 8,45 m, les mer her

 

Inneholder FLEX110X, FLEX150TG pluss FLEX150 (klassisk rørgrind)

• Teleskopgrind 4,10 - 5,05 m, les mer her

• Teleskopgrind 5,20 - 6,15 m, les mer her

• Teleskopgrind 5,60 - 6,55 m, les mer her

• Teleskopgrind 6,30 - 7,25 m, les mer her

• Teleskopgrind 7,40 - 8,35 m, les mer her

 

25-F410XTG.png

 

25-F480XTG.png

 

Grindpakken inneholder grinder. Alle seksjoner kan kombineres med forhøyningsprofiler hvis du trenger en høyere grindløsning.  Forhøyningsprofiler, veggfester, låseanordning, støttehjul m.m. er tilgjengelige som tilbehør. Tilbehør finner du under de respektive pakkene.


 

KELLFRIS TESTGÅRDER HAR TESTET FLEXGRINDEN I SITT GÅRDSMILJØ

Torastorps Dexter – Den første testgårdens inntrykk av den nye flexgrinden

En del av arbeidet med å satse på mer prisgunstige produkter skjer gjennom samarbeid med Kellfris testgårder.

 

- Flexgrinden er enkel å tilpasse til den størrelsen man trenger. Den som har en kraftigere okserase kan ha behov for å kjøpe FLEX100X som er forsterket med bjelker. Men til våre Dexterfe er grinden med FLEX150 og FLEX150TG perfekt, sier Anton Nilsson på den skånske gården Torastorps Dexter, som er en av dem som har fått teste og evaluere Kellfris nye flexgrind.

 

- Akkurat nå bruker vi den som slaggrind, cirka 6,5 meter lang, ved liggehallen vår. Jeg har også planer om å bestille flere grinder og feste sammen med vinkeljern i 90 grader for å lage en boks som kan snus.
 
Anbefaler – med bjelker

- Til de seksjonene vi fikk teste var det uten bjelker. Det gjør at grinden kan sette seg hvis den får trykk ovenfra, f.eks. hvis et dyr skulle klatre på den, men med bjelker kan det unngås. Da tror jeg også at grinden kan passe til tunge kjøttferaser. Som helhet føles grinden og hengslene veldig solide, og er enkle å håndtere, avslutter Anton.

Norra Lötens Allehanda – Den andre testgårdens inntrykk av den nye fleksgrinden

- Flexgrinden er en smart løsning som gjør det enkelt å få opp en grind. Det er lett å justere til den størrelsen man vil ha. Det er også praktisk å ha med en teleskopseksjon. Jeg har bare funnet to ting som jeg har foreslått til Kellfri at de bør justere. Utover det er grindløsningen veldig smart, sier Roger Olsson på gården Norra Lötens Allehanda i Dalarna, som også er en av de som har fått teste og evaluere Kellfris nye flexgrind.
 

Slik bruker gården grinden

Norra Lötens Allehanda har kuer og hester i løsdrift, og liggehall med liggebåser med dypstrø.

 

- Vi har sommerbeite for en del av kyrne. Flexgrinden kan vi flytte med oss overalt. Vi bruker den til innkjøring til og utkjøring fra innhegningen ved fôring, og ved et stort tak der vi har hestene når man saler opp. Flexgrinden kan åpnes både utover og innover, så det er veldig enkelt å kunne justere avhengig av hvor dyrene er. Grindene er lette å håndtere og ikke for tunge. Og det er fleksibelt å slippe å fokusere på et fast mål. Jeg kommer til å kjøpe flere, det vet jeg allerede.
 
Anbefaler flexgrinden

- Det er veldig enkelt å montere grinden, det er gjort på bare noen minutter. Jeg vil absolutt anbefale flexgrinden til andre. De store fordelene er å kunne tilpasse til egne mål og at grindene er veldig robuste. De er relativt tunge, men det gir holdbarhet hvis et dyr kaster seg på i full vekt. Flexgrinden fungerer kjempebra for både hest og storfe, men kan kanskje være litt for spredt til sauer, avslutter Roger.