G U I D E R  &  R Å D

2 0 2 1 – 0 6 – 0 2

FLOTT GUIDE OM GRØNTAREALMASKINER: GODT Å VITE FØR DU KJØPER

Det kan være en jungel å finne riktig grøntarealmaskiner for akkurat din gård. Kellfris-selger Fredrik Svensson guider deg før kjøpet.

Grøntarealmaskiner kan brukes til alt fra trimming agn for å klippe gress, slu og hekker. Begynn derfor å tenke gjennom hva grøntarealmaskiner din skal brukes til for å gjøre det beste valget bare for deg og din gård.

Tips! Kjører du traktor eller ATV? Det bestemmer valget av grøntarealmaskiner. Fordelen med å kjøre traktor er at den er betydelig sterkere enn ATV. Med en ATV er det lettere å koble til grøntarealmaskiner mens du kan bruke traktoren din til andre gjøremål på gården.


Beitesputs

Kellfris beitetrimmere er effektive hvis du vil klippe gress og grønne områder, både store og små. Uansett hva du velger, får du en solid konstruksjon med god holdbarhet, styrke og stabilitet.

Beitesputs

Kellfris beitetrimmere er effektive hvis du vil klippe gress og grønne områder, både store og små. Uansett hva du velger, får du en solid konstruksjon med god holdbarhet, styrke og stabilitet.

Våre beitespusser har:

• 2,75 m arbeidsbredde
• 3 rotorer, 6 kniver
• Hev- og senkbare slitemeier

I Kellfris sortiment er det to beitepusser å velge mellom; en lettere beitepuss tilpasset skiftende terreng og en tyngre, vippbar variant for flate flater som også kan fungere som en skråning

Tips! Første trimming skal gjøres før midtsommer, når gresset vokser raskest. Har du store områder? Velg en bredere beitebørste for å spare tid.


Parkklipper

Er agnet ditt flatt og fint? Da kan en parkklipper passe for deg. Parkklipperen gjør traktoren din til en effektiv gressklipper. Den solide arbeidsbredden optimaliserer bruken av traktoren med en skjærebredde på 1,8 meter

Våre parkklippere:

• Har enkel konstruksjon
• Har smurte lagre
• Er enkle å rengjøre

Tips! Står du for valget mellom å velge en maskin som drives av rotorer eller knivvalser? Husk at en maskin som drives av rotorer kutter gress effektivt, men ikke er så god til å fjerne ryddig. Hvis du står overfor å klippe mer vilt land, så velg en maskin som drives av en knivvalse.


Kantklipper

Med en kantklipper kan du holde gresset borte under gjerdet for å forhindre at det vokser på den elektriske ledningen og reduserer spenningen. Kellfris kantklipper med hydraulisk sideforskyvning og elastisk skjæreskive passer deg som effektivt vil kutte kanter under gjerder og ved bygninger, gjerder og veikanter.

Våre kantklippere:

• Har sterke kniver som tåler tøff vegetasjon
• Har mange innstillingsmuligheter
• Passer mange traktorstørrelser


Vertikalklipper

Allsidighet er den store styrken til den vertikale slåmaskinen. Med en vertikal gressklipper kan du både klippe beiter og rydde vilt land med lur.

Kellfri’s utvalg inkluderer 11 vertikale gressklippere fra 1,05 meter til 2,8 meter. Juster bredden på de vertikale slåmaskinene til størrelsen på sjetongene dine for maksimal effektivitet.

De vertikale slåmaskinene er utstyrt med hammerslag, men er også tilgjengelig med Y-slag. Vi anbefaler W-serien til hobbybonden som trenger en pålitelig og rimelig maskin, mens X-serien passer for deg som ønsker ekstra kraft til de større tomtene. Alle hagemaskiner i X-serien er utstyrt med SKF kulelager, en av de beste kulelagrene på markedet.

Tips! De tyngre hammerslagene er bedre egnet for å rydde lure, mens Y-slagene er mer egnet for gress og steinete beiter.


Kantklipper

Kantklipperen hjelper deg å kutte bakker og grøfter på vanskelig tilgjengelige steder der du ikke har tilgang til traktoren. Ellers minner det om en vanlig beitebørste. Kantklipperen er også ideell for å holde rede på skogsveier fra slu.

I Kellfris sortiment finner du kantklipper for mindre traktorer på 25 hk og opp til større traktorer på opptil 100 hk.

Tips! Før du kjøper, sjekk hvor mye hestekrefter traktoren eller ATV din har. Først da kan du matche hestekrefter med styrken og bredden på grøntarealmaskiner. Hvis du kjører en maskin som er for sterk for en svakere traktor, vil ikke traktoren kunne trekke gressklipperen. Hvis grøntarealmaskinen har betydelig mindre hestekrefter enn traktoren, roterer klipperen.


Kjettingrydder

Har du gjengrodd jord som trenger beiteplog med ekstra alt? I så fall anbefaler Kellfri en kjedeklarere. Maskinens tunge kjettinger tåler selv den tøffeste vegetasjonen og tåler i større grad å slå steiner og stubber enn maskiner med kniver eller slag.

Våre kjettingrydder har:

• 160 cm arbeidsbredde
• Tunge kjeder dominerer den tøffeste vegetasjonen
• Kraftig konstruert skjærehode


Harvar

Kellfris breda utbud av harvar passar såväl till gröna gräsytor som till grusade ridbanor. De jämnar också till marker med viltskador från till exempel vildsvin eller grävlingar. En harv är en riktigt bra investering eftersom den både luftar trötta marker och motverkar tuvbildning.

I sortimentet finns allt från mindre harvmattor på 1,3 meters bredd till större gräsharvar på 6 meter.

Tips! Låt antalet hektar avgöra valet av gräsytemaskin. Om du har många hektar, välj en robust och kraftfull grönytemaskin med högre kapacitet. Du spar tid och kan bli mer kostnadseffektiv genom att välja en bredare grönytemaskin.

Harver

Kellfris ‘brede utvalg av harver er egnet for både grønt gressflater og grusridning. De utjevner seg også til land med viltskader fra for eksempel villsvin eller grevling. En harve er en veldig god investering fordi den både lufter slitne felt og motvirker tufting.

I sortimentet finnes de alt fra mindre harvmatter 1,3 meter brede til større gressharver 6 meter.

Tips! La antall hektar bestemme valget av gressklipper. Hvis du har mange hektar, velg en kraftig grøntarealmaskin med høyere kapasitet. Du sparer tid og kan bli mer kostnadseffektiv ved å velge en bredere gressklipper.


Rotorkultivator

Bland materialer, bearbeide jordsmonnet eller effektivt bearbeide jorden med en rotorkultivator. Kellfri har rotorkultivatorer til både liten og stor traktor. Velg mellom arbeidsbredde 135–210 cm.

Våre rotorkultivatorer har:

• Kjetting eller utstyr i oljebad
• K-akse med pinne
• Justerbar arbeidsdybde


Rotorslåmaskin

Med en rotorslåmaskin blir det lett å bruke bakken. For eksempel kan du høste gress til fôr effektivt.

Kellfri har et bredt spekter av rotorslåmaskiner for både små og store grøntområder. Hvis du har en mindre traktor på ca 35 hk, anbefaler vi roterende gressklippere FDM160 og for mellomstore traktorer på ca 50 hk og oppover, er roterende gressklippere FDM200 et godt alternativ. Vår største rotorslåmaskin på 2,4 meter passer til den største traktoren.

Tips! En gjødselsprede. Kellfri tilbyr en sterk gjødselspreder med en sprede bredde på 6 til 14 meter.


Till sist

Våga ta hjälp! En grönytemaskin är en viktig investering. Kellfris säljare finns till för dig när du behöver rådfråga om val av grönytemaskin. Ring vår växel på 0511-242 50 så guidar vi dig till rätt person.