Ryggekamera inkl. skjerm og 20 m tilkoblingskabel

Komplett ryggekamerasystem for optimal sikt bakover og økt sikkerhet.

Les mer
6 290 kr Ekskl. mva.
Bestill gjennom din lokale forhandler
Art.nr. 21-9425089

Komplett ryggekamerasystem for optimal sikt bakover

• 7” LCD-fargeskjerm med berøringsknapper
• Vidvinkelkamera for bred sikt bakover
• Beskyttende visir felles automatisk ned foran linsen når kameraet slås av
• Ergonomisk for rygg og nakke
• Mørkekjøring takket være IR-diodene

En hjelper i all slags vær

Ryggekameraet er et godt hjelpemiddel i skogen, på gården, på veien og overalt der sikten bakover er begrenset og du vil ha svært god kontroll.

CCD-kameraet monteres bakerst på vognen, f.eks. på senterbjelke eller direkte på kjøretøyet med 20 meter tilkoblingskabel. Kabelen kan integreres diskré mellom skjermen og kameraet, som kobles til via 5-pinners kabel. Triggerkabler inkludert for aktivering av hjelpelinjer ved rygging samt avstandsbedømming. De innebygde IR-diodene viser vei ved mørkekjøring.

LCD-skjermen gir føreren en behagelig skjerm å se på, med meget god bildekvalitet i farger. Skjermen har en solskjerm som reduserer lysinnslippet og beskytter mot støt. Berøringsknapper på siden av skjermen for å slå på og av, samt for betjening av de ulike funksjonene. I tillegg til god sikt med 150 vidvinkel har ryggekameraet også innebygd mikrofon, og skjermen har innebygd høyttaler. Dette gir enklere kommunikasjon mellom fører og en person ved siden av vognen.  

Ergonomi

Alle førere som for eksempel rygger, laster eller losser trenger kontinuerlig sikt bakover. Dette medfører stor belastning for rygg og nakke daglig, som igjen kan forårsake skader på kort og lang sikt.

Ergonomien er en av ryggekameraets store fordeler, ettersom føreren ikke lenger trenger å vri seg bakover i samme grad som før. Skjermen installeres helst på et egnet sted i den fremre delen av førerhuset, f.eks. på en stolpe eller et instrumentpanel. Dette blir mer skånsomt for nakke og rygg for dem som kjører mye i arbeidskjøretøy og trenger kontinuerlig sikt bakover.

Pålitelige komponenter

Ryggkameraet er konstruert og brukes til både profesjonell bruk og småskala. Med sin høye IP-klassifisering, IP69K, er kameraet helt støv- og vanntett, og det tåler høyt spyletrykk med kaldt og varmt vann fra ulike vinkler.

Linsen varmes automatisk opp for å hindre frost og dugg ved bruk i kaldere værforhold.

Det innebygde, motoriserte visiret felles automatisk ned når kameraet slås av, slik at linsen har god beskyttelse når den ikke er i bruk.

Tekniske data
Mål, kamera: B85 x D80 x H110 mm
Automatisk oppvarmet linse: Ja
Kameraets IP-klassifisering: IP69K
Motordrevet visir: Ja
Innebygd mikrofon: I kameraet
Innebygd høyttaler: I skjermen
Kamera: 1 stk 1/3 CCD-kamera 5-pinners tilkobling
Kamera IR-dioder: 4 stk
Kamera vidvinkel: 150°
Skjermkontrast: 500:1
LCD-fargeskjerm: Ja
Lysstyrke: 400 cd/m²
Skjermstørrelse: 7
Berøringsskjerm: Nei
Vanntett skjerm: Nei
Antall kabelpinner: 5 stk
Kabellengde: 20 m
Fullpro: Ja
Spenning: 10-32 V