Stegmater

Stegmater kvister tett inntil stammen, kapper raskt slik at stammen ikke flises opp.

Les mer
109 900 kr Ekskl. mva.
Bestill gjennom din lokale forhandler
Art.nr. 21-STM400.100

Kellfri Stegmater tar deg trygt frem i skogsarbeidet

• Parker Volvo F11 hydraulikkmotor

• Sagsverd fra Oregon

• Kvistebordet kan vris 220°

• Justerbar slaglengde 1–1,25 m

• Kappediameter på 400 mm

• Kvistediameter opptil 350 mm

• Farge: svart/gul

Kvistingen av stammene kvalitetssikres takket være unikt velformede kvistekniver, slik at stammen blir kvistet tett inntil.
Med svenskprodusert Parker Volvo F11 hydraulikkmotor kappes stammen på en optimal måte med et sagsverd fra Iggesund. Dermed blir det ikke spor av fliser igjen på stammen, snittet blir rent, fint og profesjonelt. Kellfri Stegmater er en optimal kvalitetsløsning for deg som skogeier.

Stor kvistekraft oppnås allerede ved lav hydraulikkapasitet. Kvistebordet kan vris 220° for smidig opparbeiding fra begge sider. Kvisteknivtrykket er regulerbart, kappemotoren er godt dimensjonert, beskyttet hydraulikk samt en kraftig konstruksjon og velprøvd teknologi borger for problemfritt arbeid.

Denne proffpartneren hjelper deg å maksimere lønnsomheten ved fleksibel og rask avvirking og uttynning på riktig måte og riktig tidspunkt. (Vær, prisvariasjoner, bestandtilpasset). Stegmater fungerer best i kaldere værforhold (0 ° C eller lavere), eller når trærne ikke inneholder så mye vann og sag. Når trærne hugger blir kvistene tøffere som kan gjøre kvistarbeidet vanskeligere. Rette stammer anbefales for best mulig forgreningsresultat.
Justerbar slaglengde 1–1,25 m fungerer godt på masseved og normaltømmer. Kappediameter på 400 mm, kvistediameter opptil 350 mm. Enkel justering av hastigheten.
Tømmeret kappes nær maskinen og masseveden på fullt utfelt lengde for å skille kvister og stammer. Virket plasseres konsentrert i kransonen og kvistene i stikkveien, noe som letter håndtering og beskytter stående skog mot rotskader.
Du håndterer arbeidet fra førerhuset, og slipper det tunge og farlige arbeidet med å kviste, kappe og slepe sammen i hauger.

Stegmater leveres montert, prøvekjørt med olje i systemet.

"–Det er en svært konkurransedyktig pris som gjør det mulig også for mindre skogeiere å skaffe en stegmater. Hvorfor kjøpe en tjeneste når du kan gjøre det selv? Med Kellfri Stegmater får du en løsning som både kvister, kapper og legger virket i hauger. Virket havner dessuten utenfor kjøreveien takket være kapping på teleskopdelen. Det sier Kjell Johansson, ansvarlig for produktutvikling hos Kellfri, som gledet seg over responsen på stegmateren på Elmia skog 2015."

Kellfris stegmater i kombinasjon med Kellfris hogstvogner med rammestyring og eksternt, traktordrevet hydraulikksystem danner til sammen en pris- og kvalitetsmessig uslåelig kombinasjon.
Kellfris stegmater kan også kombineres med de fleste hogstvognene på markedet med senterrør, kraner og traktorer.

"–Interessen har vært fantastisk, og det forstår jeg. Det er en meget prisgunstig maskin som både øker kapasiteten i skogen og gjør arbeidet sikrere, sier Fredrik, som er selger hos Kellfri."
 

21-STM400_detalj01b.jpg

1. Justering av klype
Hvis klypefunksjonen ikke er tilfredsstillende, skrur man inn strupingen (markert på bildet) én omdreining om gangen. Funksjonen påvirkes av traktorens oljeflyt, og ulike traktorer genererer ulik flyt.

2. Justering av sverdbevegelsen
Skru inn: raskere bevegelse nedover
Skru ut: langsommere bevegelse nedover

Kjedesagens bevegelse opp og ned
Vri strupeventilen (markert på bildet) for å justere kjedesagens bevegelse opp og ned. Tilpass alltid hastigheten til tykkelsen på stammen. Det anbefales å redusere hastigheten ved kapping av tykt virke.


Kellfrin henkilökunnan on asennettava tämä tuote. Tietoja toimituksesta saat ottamalla yhteyttä myyntiedustajaan numeroon +358 20-722 91 30.
 

Her kan du se en film om stegmateren

 
  • {"id":"b-21-STM400RV","category":"Skog og ved/Stegmatere og tilbehør","price":"49900"}
  • {"id":"b-21-HP8080","name":"Traktordrevet hydraulikksystem","category":"Skog og ved/Stegmatere og tilbehør","price":"21900"}