Fôrhekker – Sau

For deg som utfôrer sauene dine med grovfôr utendørs, er fôrhekk et anbefalt alternativ fordi du reduserer fôrspillet og forbedrer hygienen ved fôrplassen. Mindre fôr havner på bakken, fôrhygiene blir bedre ettersom dyrene ikke tramper rundt i fôret, og du bruker mindre tid på å fjerne fôr dyrene ikke spiser. Man sparer både tid og penger når man bruker fôrhekk som fôringssystem.

Vi har flere varianter av fôrhekker til sau for at du skal kunne velge det alternativet som passer best ut fra dine forutsetninger.

Hvordan velger man fôrhekk?

Når du skal velge fôrhekk til sauene dine, må du ta hensyn til hvor mange dyr du har i samme beitehage, dyrenes størrelse, om sauene har horn og hvor fôrhekken skal plasseres.

Du må også ta hensyn til størrelsen på fôrballene. Du kan velge mellom rund fôrhekk med diameter på 1,7 m og fôrhekk med tak for deg som vil beskytte fôret mot nedbør og få ballen opp fra bakken. Alle varianter er enkle å fylle på og lette å flytte.

Viktig å være oppmerksom på ved valg av fôrhekk til sau

Du kjenner sauene dine og atferden deres best, og vi anbefaler deg å tenke over hvordan hesten sauene reagerer i ulike sammenhenger der en fôrhekk er involvert, slik at det ikke oppstår skader.

Hvor mange sauer som skal samles rundt en fôrhekk, er avgjørende for størrelsen på fôrhekken og hvor mange fôrhekker man trenger. Husk at jo trangere det er rundt en fôrhekk, desto større er risikoen for skader, fordi konkurransen og trykket kan bli for stort hvis det er for mange sauer på samme fôrhekk.

Du er selv ansvarlig for valget av fôrhekkmodell, siden du kjenner sauene dine best.

Det er viktig at du alltid følger Mattilsynets regler.

Vi har også fôrhekker for hest, klikk her, og fôrhekker for storfe, klikk her.

Les mer

4 Produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge
 1. Fôrhekk til sau, 24 plasser
  Fôrhekk til sau, 24 plasser
  kr 3 690

  Forsterket fôrhekk for sau, med utskiftbare fôrribber.

 2. Fôrhekk for sauer, 1,7 m Ø
  Fôrhekk for sauer, 1,7 m Ø
  kr 2 490
  Galvanisert rund fôrhekk for sauer, 24 fôrplasser.
 3. Fôrhekk med tak for sauer
  Fôrhekk med tak for sauer
  kr 11 490

  Storballsfôrhekk med justerbare fôrgrinder, 22 plasser.

 4. Regulerbar rundbom til 34-SF
  Regulerbar rundbom til 34-SF
  kr 590
  Passer til fôrhekk for sau, 1,7 m ø.

4 Produkter

per side
Bruk synkende rekkefølge